tatyko 2013.04.22. 08:29

Plitvice testvére

strbacki2.jpg

Az Bosznia-Hercegovina és Horvátország határán található Strbački buk; hiába mindkét ország legnagyobb vízesése, mégis alig ismerik. Bármelyik országból megközelíthető, praktikus mégis a jobban kiépített boszniai oldalról megnézni a zuhatagot. A Plitvicei-tavaktól szűk egy óra autóútra található terület Bosznia-Hercegovina legfiatalabb nemzeti parkjának, az Una Nemzeti Parknak, legfontosabb látnivalója.

strbacki3.jpg

Az Una-folyó felső szakaszán vadvízi evezősök is gyakran megfordulnak, a legnépszerűbb szakasz pont a vízesés alól indul. Mountain Bike kirándulásra is eszményi a hely, de lehet kirándulni is. Azért csak okosan, mert van még elég sok taposóakna a környéken! A nemzeti parkban akad még látnivaló, biztosan lesz még bejegyzés a parkról. 

strbacki1.jpg

Képek: saját készítés

Címkék:utazás vízesés Horvátország Bosznia-Hercegovina Bosznia Una Strbački buk Plitvice 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://yugo.blog.hu/api/trackback/id/tr645221803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikrobi79 2013.04.29. 11:36:38

Szeretni fogom ezt a blogot, mint Jugoszlávia-rajongó.:-)
süti beállítások módosítása