tatyko 2013.06.01. 19:29

Kolostort ajándékba

svnaum1.jpg

Macedónia csücskében a festői Ohridi-tó partján fekszik a Sv.Naum-kolostor. Crill és Metód egyik tanítványáról elnevezett kolostort 900-ban alapították, de a most látható templom a XVI. századból való. A kolostor többi épülete ennél is újabb, mivel azok korábban egy tűzvészben elpusztultak. Érdekesség, hogy szabadon pávák sétálnak a templomegyüttes környékén. 

svnaum4.jpg

A terület, amin a kolostor fekszik 1912-ben került Albániához, ám I. Zogu albán király 1925-ben az albán-jugoszláv barátság jegyében elajándékozta azt, így ma Macedóniához tartozik. 

svnaum2.jpg

A kolostor mellett népszerű strand és egy természetvédelmi terület is fekszik. Csónakokkal közelíthetjük meg a több száz apró forrást, ami az Ohridi-tavat táplálja. 

svnaum3.jpg

képek: saját készítés és wikipedia.org (legfelső kép)

Címkék:utazás strand kolostor Macedónia Ohrid Sv.Naum Ohridi-tó Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://yugo.blog.hu/api/trackback/id/tr925221918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása