tatyko 2013.06.11. 14:05

A természeti energiák ösvénye

tolmin4.jpg

A Triglav Nemzeti Park csúcsai méltán híresek világszerte, de érdemes megnézni a park legalacsonyabban fekvő vidékét is, a Tolmin-patak szurdokát, a Tolminska Korita névre hallgató természeti csodát.

tolmin1.jpg

Két kis szurdok alsó szakaszába leshet be a kiránduló kiépített ösvényekről és kilátóhelyekről. Függőhidak, sziklába vésett ösvények alatt zúg a két kis patak tiszta vize. A szurdok két fala közé egy medvefej alakú szikla szorult, míg máshol termálforrás „melegíti” a patak vizét. A szédítő magasságban átívelő Ördög-híd tovább fokozza a látványt. (2013-ban felújítják a hidat, így lehet, hogy az év egy részében nem lehet rajta átkelni.)

tolmin3.jpg

A Tolminka Korita két úton is elérhető. Tolminból Zatolmin felé utazva juthatunk a bejárathoz, ahol kis jegyszedőbódé, büfé és mosdó is található, innen a körtúra alig 2 kilométer. Akik gyalog szeretnének Tolminből idejutni, a patak menti ösvényt is követhetik. Fél órával hosszabb a kirándulás, ha Tolminból Žabče faluba megyünk, és az innen induló ösvényt követjük. Ha ezt az utat választjuk, lelkiismeretünkre van bízva, hogy az utak fenntartására fordított jegyet megvesszük-e, mivel az ösvény elkerüli a jegyszedőbódét.

tolmin2.jpgfotók: saját készítés

Címkék:utazás szurdok Szlovénia Tolmin Tolminska Korita Triglav Soča-völgy Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://yugo.blog.hu/api/trackback/id/tr945237163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása